IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пренасочване на 105 млн. лева в подкрепа на пазара на труда одобри кабинетът

Със средства от ОП „Развитие на човешките ресури“ ще се подпомогнат уязвими групи и засегнати от коронавируса икономически сектори

15:01 | 24.06.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс&nbsp;</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс 

Министрите одобриха проект на изменение на Оперативна програма „Добро управление“ (ОПДУ), според който 105 млн. лева от бюджета й ще бъдат пренасочени към ОП „Развитие на човешките ресурси“, съобщи правителственият пресцентър.

Целта на промяната е да се осигурят допълнителни публични ресурси от Европейския социален фонд и държавния бюджет за целенасочени социално-икономически мерки за справяне с последствията от кризата, предизвикана от разпространението на COVID-19.

С увеличението на бюджета на ОПРЧР ще получат допълнителна подкрепа уязвимите групи от населението и засегнатите икономически сектори на българската икономика.

Investor.bg припомня, че преди дни заместник-социалният министър Зорница Русинова съобщи, че България очаква минимум 2 млрд. лева от Европейския социален фонд +, които да бъдат насочени към пазара на труда през следващия програмен период 2021-2027 г.

Средствата ще бъдат използвани за трансформация на икономическите сектори, така че страната ни да има готовност за адекватно предизвикателствата на икономически кризи като настоящата, но и на бързоразвиващите се зелена икономика и дигитализация.

Акцент в ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще бъде темата за младежите, които трябва да намерят реализация на пазара на труда, и предизвикателствата в регионалните дисбаланси на пазара на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 3 години
Сега хората се трудят при условия на съдбовна грешка на централната банка за неправилно емитиране на пари. Тази грешка е съществената причина за възникващи щети.Правителството дори за отпусне един милиард лева за подкрепа на пазара на труда не е възможно да се помогне на трудещите се за устойчиво развитие.Сега щетите бързо се увеличават, защото пандемията Covid-19 е много силен стимулатор за щети от грешката на централната банка.Злокобният проблем не е колко е помощта от правителството. Злокобният проблем е продължаващата обществена търпимост на допусканата грешка на централната банка.При наличие на фаталната грешка на централната банка, при всякакъв вариант на помощ от правителството е с нарастващи щети.Ще дойде време работещите да са с възможност за с устойчив просперитет, защото тогава централната банка правилно ще емитира пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още