IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът връща Мирослав Боршош като директор на НДК

На работна среща при Бойко Борисов са изчистени противоречията за начина на управление на Националния дворец на културата

17:15 | 27.06.17 г. 5
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК. Това предложение ще внесе премиерът Бойко Борисов за разглеждане на утрешното заседание на Министерския съвет, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Министър-председателят е провел среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош.

На срещата е обсъдена работата на ръководството на НДК и са били изчистени противоречията относно начина на управление на държавното дружество.

Ще бъде внесен за разглеждане и проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „НДК – Конгресен център София” ЕАД. Предложението е те да преминат от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата.

Министър Лиляна Павлова вчера освободи от длъжност изпълнителния директор и член на борда на НДК Мирослав Боршош.

Мотивите за смяната бяха, че е налице системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Павлова обвини Боршош, че с действията си застрашава изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК в съответствие с нуждите на председателството.

Самият Боршош коментира, че отказва да подписва нови обществени поръчки, свързани с подготовката на НДК за председателството под натиск и в условия, които не отговарят на правилата и закона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 1
i_hristov
преди 6 години
Лиляна и до тоалетна не ходи без да пита Бойко, така че уволнението е било с негова благословия. Ако искате да разберете какво се случва си спомнете на #КОЙ продаде Боршош медиите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
ejko
преди 6 години
НДК не е читалище, а конгресен център. Работата на мениджмънта е да я държи заета (наета) със събития и да я поддържа. Боршош обаче управлява НДК така, все едно е читалище - собствени културни инициативи, собствени продукци и популяризиране именно на тези инициативи, а не на съоръжението НДК (което всъщност му е работата). Резултатите (загубите) са налице... нормално - човекът е режисьор, а не мениджър.Просто е човек на правилния човек - затова попадна там, затова го и връщат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
needle
преди 6 години
Поне създаде няколко културни средища в рамките на НДК, като литературун клуб Перото, ДНК и др.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
ejko
преди 6 години
Твърде много знае за кражбите около ремонта и за замесените в тях... ще вземе да се разприказва! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
Финанси виж още