IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът: Това, което трасира Румен Радев, това постигнахме и ние - нищо

Така отговори Бойко Борисов на въпрос на Антон Кутев от БСП за посещението му в Москва

13:37 | 08.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние, отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо. Така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос на Антон Кутев от БСП за посещението му в Москва.

Министър-председателят уточни, цитиран от БТА, че е имал друг отговор, но отношението на социалистите към него е променило намерението му.

„Щеше ми се да започна с това, което г-жа Нинова каза и как бихме могли като държава да постигнем по-добри резултати“, започна Борисов  и добави, че със сигурност може повече и затова преди време са предложили на БСП председателят на Народното събрание и министърът на европредседателството да бъдат именно от левицата. Вие тогава ни казахте, че искаме да ви купим, сега ни предлагате същото - да работим заедно, приемам, подчерта той.

В реплика Кутев отбеляза, че закачката с президента Радев не е в полза на Борисов, защото държавният глава има по-висок рейтинг от неговия. „Освен това, вие, изглежда сте били на различни срещи с г-н Путин, защото вашата оценка, поне това, което казва Министерски съвет в официалното си съобщение, коренно се различава от това, което казва Кремъл“, обясни депутатът защо държи на отговора на премиера. 

„Вие говорите как през България ще преминават 35 млрд куб. м. газ, Дмитрий Песков, говорител на Кремъл казва, че договорености по доставката на газ за България от "Турски поток" - няма“, уточни Антон Кутев. Според него нито едно от съобщенията на МС не отговаря на това, което казва Путин, още по-малко Песков.

„Вие просто не се разбирате с тези хора. Вие имате някакъв начин на комуникация, съвършено различен от техния“, коментира социалистът.

„Чакате да дойда в парламента не, за да се свърши някаква работа, а да си изговорите това, което сте си намислили, отговори Борисов. ГЕРБ има по-висок рейтинг от БСП, а Мая Манолова - от президента Радев“, посочи на свой ред премиерът. 

Той припомни, че е имал тричасова среща с президента Путин, при това с преводач. Толкова да не съм разбрал това, което казваше, а и на живо го предаваха, не мога да се съглася с вас, обори Борисов Кутев. И уточни, че договор за газ имаме до 2030 г., става дума за допълнително количество газ, което ще влезе в България, и по третия либерализационен пакет трябва да видим как да го прекараме през газопреносната ни система до Сърбия, Унгария, Македония, Гърция. Това е проблемът между ЕК и Русия, посочи Бойко Борисов.

Той информира, че на 13 юни в Белград се събират министри, ЕК, представители на руския газов гигант, за да решат как газът, поне част от него, да се търгува на територията на България, другата част да бъде с директни договори със Сърбия и Унгария.

Вие използвате случая да се заяждате с мен и да си разменяме реплики, на никого не помага. От една страна нашите партньори ми пишат, че съм васал на Путин, вие - че не се разбирам с него, недоумява Бойко Борисов. На кого да повярвам накрая, а три часа си говорихме най-добронамерено и като дойде тази година в България, ще го помоля да седне да ви обясни на руски и той какво мисли, ангажира се пред БСП Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още