IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предстоят масови съкращения на заети по проекта "Южен поток"

В Бюрото по труда в Бургас има уведомление за ликвидацията на един от изпълнителите по проекта - българското звено на Saipem

18:45 | 20.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Предстоят масови съкращения на заети по проекта "Южен поток"

За масови съкращения на заети, свързани с изграждането на газопровода „Южен поток“ на територията на България, съобщава БНР. Над 200 души, наети от италианската Saipem за работа по проекта, ще останат без работа от 7 септември.

Обявлението не е изненадващо, макар че в последните дни се появиха нагласи за преразглеждане на решението за спирането на проекта.

През юли „Газпром“ прекрати договора си със Saipem, наета първо за реализацията на „Южен поток“, а след това спрягана и за един от изпълнителите на „Турски поток“. Руският гигант плащаше милиони на месец да бъдат държани в готовност служители и съоръженията на компанията за започване на строителството.

След отказа на "Газпром" да продължава договора Saipem закрива българското си звено.

В следствие на това 202 души ще бъдат съкратени, от които 18 са от Варна, а останалите - от Бургас, поясни пред националното радио Пенка Кирилова, директор на дирекция "Регионална служба по заетостта".

На 31-ви август на територията на западното пристанище в Бургас ще бъде проведен отворен ден. Бюрото по труда, заедно с представители на НОИ, ще дават разяснения относно правата и задълженията на лицата, които ще бъдат съкратени, както и какви документи трябва да подготвят, какви ще са обезщетенията и какъв е срокът за регистрация, допълни Кирилова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още