IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предаването „Видимо и невидимо“ търси решението на ключови проблеми в столицата

Водещият Калин Манолов и експерти ще дискутират най-добрите управленски стъпки четири поредни недели от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR

18:50 | 05.07.19 г.
<p>
	Водещият на предаването &quot;Видимо и невидимо&quot; по Bulgaria ON AIR Калин Манолов.&nbsp;<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Водещият на предаването "Видимо и невидимо" по Bulgaria ON AIR Калин Манолов. Снимка: Bulgaria ON AIR

Коментарното предаване „Видимо и невидимо“ с водещ Калин Манолов се фокусира върху проблемите на София и управленските решения, които биха подобрили качеството на живота в столицата.

Месец преди да излезе в летен отпуск, предаването в ефира на Bulgaria ON AIR, стартира специална рубрика „Обнови София“. През целия юли, всяка неделя, от 17:30 часа в ефира на Bulgaria ON AIR, Калин Манолов и експерти от различни сфери ще потърсят решения на концептуални проблеми, на които се гради управлението на столицата.

От 7 до 28 юли 2019 зрителите ще проследят дискусии по ключови теми, сред които нуждата от програмно бюджетиране в столицата; изработване на Общ устройствен план, който да управлява развитието на столицата; програма за „нулева толерантност“, която да гарантира реда и сигурността в града и постепенно децентрализиране на местната власт.

В първото издание на рубриката „Обнови София“ Калин Манолов и доц. Красен Станчев ще коментират начина, по който сега общината разпределя и харчи парите на софиянци. Зрителите ще чуят и мнението им за това възможен ли е ефикасен контрол върху приходите и разходите при такъв тип бюджетиране и толкова централизирана местна власт.

„Започвам тази рубрика от грижа за града, в който живея. Наистина, София се обновява, но това става бавно. В разговорите ни с експерти този месец ще се опитаме да изградим макрорамката на дебата за София, който искаме да чуем наесен, и в който имаме право да участваме. И не само да участваме, но и да определяме правилата му. За да се обнови София“, коментира водещият Калин Манолов.

„Видимо и невидимо“ е коментарно предаване за политика, общество, култура и философия. Всяка неделя от 17:30 часа водещият на предаването Калин Манолов среща зрителите с водещи експерти, които анализират актуални за обществото теми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още