IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпуска още 150 млн. лева за двата патрулни кораба

Новите кораби могат да участват в широк спектър от морски операции на НАТО и ЕС

14:41 | 20.01.21 г.
<p>
	<em>Снимката е илюстративна. Архив Ройтерс</em></p>

Снимката е илюстративна. Архив Ройтерс

Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 150 млн. лева по бюджета на Министерството на отбраната за 2021 г., съобщават от пресцентъра на правителството.

Средствата ще бъдат използвани за осигуряване на второто авансово плащане по договора между Министерството на отбраната и германската FR.Lurssen Werfit за покупката на два многофункционални модулни патрулни кораба.

С реализирането на договора, подписан през ноември 2020 година, ще могат да бъдат заменени част от наличните във военно-морските сили кораби, които не подлежат на модернизация, посочват от правителството.

Новите кораби могат да участват в широк спектър от морски операции на НАТО и ЕС.

Плащанията за изпълнение на договора между Министерството на отбраната и FR. Liirssen Werfit ще се осъществяват в рамките на одобрените разходи за отбрана за съответната година.

В началото на декември 2020 година Министерският съвет одобри първото авансово плащане по договора в размер на 21 млн. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още