IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето българи искат повече ред в курортите

55% одобряват сергиите по морето да добият стандартизирана визия

14:01 | 06.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Мнозинство от българите са крайно категорични за въвеждане на повече правила и ред в курортните места, включително одобряват всякакви мерки за въвеждане на ред по плажовете например. Това показва пореден експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен между 31 януари и 1 февруари сред 801 пълнолетни българи.

92% от анкетираните приемат идеята за по-ясни правила къде могат да се разполагат каравани и палатки. 84% пък одобряват тавани на цените на чадъри и шезлонги. Мнозинство от 63% принципно одобрява идеята за категоризиране на плажовете. 

Всички мерки, предлагани от ресорните администрации, срещат почти инстинктивна подкрепа сред обществото. 39% одобряват работата на туристическото министерство, 35% не я одобряват, а останалите се колебаят. 

Мнозинство от 55% подкрепят идеята прословутите преместваеми обекти по морето да добият стандартизирана визия, 36% са срещу това предложение, а останалите се затрудняват да отговорят.

67% обаче не са съгласни подобни търговски обекти около плажовете да бъдат напълно премахнати и продажбата на храни и напитки да се премести изцяло към първата линия с хотели. Очевидно подобна мярка ще затрудни туристите и ще оскъпи покупките им поради надценките в хотелите, твърдят социолозите.

46% от българите над 18 години казват, че в последните пет години са почивали, макар и за малко, на български морски курорт. 35% пък твърдят същото за планински курорти у нас. Една пета от анкетираните са посетили чуждестранен морски курорт, а 2% - чуждестранен планински курорт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още