IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половин милион българи тръгват на път за Коледа и Нова Година

Oчакванията са около 120 хил. българи да посрещнат 2018 г. извън страната

09:45 | 07.11.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Половин милион българи тръгват на път за Коледа и Нова Година. Най-много хора ще пътуват за дните около Нова година, съобщава bTV.

Три дни в България средно струват около 300 лева на човек. Ако пътуването е в чужбина, сумата скача близо два пъти.

Oчакванията са около 120 хил. българи да посрещнат Нова Година извън страната.

Централна Европа и съседните ни държави Сърбия, Македония и Гърция са сред популярните дестинации. Екзотичните пътувания са по-скоро изключение.

Очакванията са, освен зимните курорти, и спа хотелите да са пълни. Две нощувки с празнична вечеря в един от спа комплексите излизат до 370 лв.

Организацията "Активни потребители" получава много сигнали за студени хотели, които отварят само за празниците.

„Оказва се, че хората отиват на място и хотелът започва да се затопля чак на третия – четвъртия ден. Няма да загубят толкова много, ако включат отоплението няколко дни по-рано”, коментира Богомил Николов от „Активни потребители”.

В този случай обезщетения за потребителите няма, но за хотела остава лошата реклама. Още по-неприятна е отмяната на пътуването или на полета. Затова е нужна застраховка. Трябва да внимаваме обаче какъв риск покрива застраховката, предупреждават от „Активни потребители”.

Ако е включена само опцията сам да се откажеш от пътуването, при отмяна на полета парите за нощувки отново се губят. Ако се стигне до отмяна на полет, правото на обезщетение е между 250 и 600 евро в зависимост от разстоянието.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 6 години
Полезно матрялче - имаше един филм от соца - "Преброяване на дивите зайци" - един вид, да се види заради колко българи си затрихме държавата... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още