IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полковник Емил Тонев е новият началник на Националната служба за охрана

Президентът Румен Радев освободи бригаден генерал Красимир Станчев от НСО

17:31 | 29.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Президентство на Република България</em></p>

Снимка: Президентство на Република България

Президентът Румен Радев назначи полковник Емил Тонев за началник на Националната служба за охрана от 31 юли. Сега той е заместник-началник на НСО.

С друг указ държавният глава освободи бригаден генерал Красимир Станчев от длъжността началник на Националната служба за охрана от 31 юли, съобщи пресцентърът на президентството.

Investor.bg припомня, че на 10 юли Румен Радев поиска оставката на Красимир Станчев заради изпратеното от НСО писмо до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“. Държавният глава настоя за отмяната му.

В писмото на НСО се искаше от 10 юли до 15 септември опазване на сухопътния и морския участък до лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Предисторията започна след като служители на НСО в цивилно облекло не допуснаха съпредседателя на Демократична България Христо Иванов да стъпи на морския бряг до резиденцията и го изблъскаха в морето.

На следващия ден президентът Радев потвърди, че охранителите са от Националната служба за охрана, която е на негово подчинение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още