IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подадени са 12 оферти за проектирането на пътя до бъдещия ГКПП "Клепало" край Струмяни

В обхвата на обществената поръчка влиза и ремонт на съществуващата отсечка от магистрала "Струма" до началото на новия път

20:58 | 04.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Снимка: архив Агенция "Пътна инфраструктура"

Общо 12 фирми и обединения искат да правят проекта за 17-км участък от пътя Струмяни – бъдещият ГКПП „Клепало“, съобщават от пресслужбата на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Отсечката е нова, започва от отбивката за с. Колибите и достига до мястото на бъдещия граничен пункт. Той ще се строи с европейски пари по линия на програмата за трансгранично сътрудничество между България и Северна Македония.

С тази отсечка и граничният пункт ще осигури още една връзка със Северна Македония, освен съществуващите пунктове при Гюешево, Станке Лисичково и Златарево. С тази пътна отсечка и бъдещият пункт ще се скъси връзката с македонската община Берово, която местните в момента осъществяват през пунктовете Станке Лисичково и Златарево.

Инфраструктурата от македонска страна е готова – пътят от Берово до границата, както и необходимите сгради за граничния пункт.

Оферти за изработването на идеен и технически проект на новата 17-км отсечка са подали „Проджект планинг енд мениджмънт“ ООД, „Инжконсултпроект“ ООД, „Трафик Холдинг“ ЕООД, Обединение „Ий кей инфра III-1008“ ДЗЗД, с участници: „Инфра Про Консулт“ ООД и „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД, „Пътпроект – 2000“ ООД, „Джи М Инженеринг“ ЕООД, „Трансконсулт 22“ ООД, „Рутекс“ ООД, „Виа План“ ЕООД, „Алве Консулт“ ЕООД, ДЗЗД „Клепало 2020“, в което са: „Пътпроект“ ЕООД и „Европейски пътища“ АД, „Илия Бурда“ ЕООД.

В обхвата на обществената поръчка влиза и и изработването на технически проект за рехабилитация на третокласния път в участъка от с. Струмяни до пътния възел при пресичането с АМ „Струма“.

Бъдещият изпълнител ще трябва да извърши геодезически измервания, да представи ситуационно и нивелетно решение на бъдещото трасето, идейни проекти за новите съоръжения, конструктивно обследване на съществуващите съоръжения с проектно решение за извършване на необходимите ремонтно-възстановителни работи, извършване на инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на проект.

Прогнозната стойност на поръчката е 1 200 000 лв. без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още