IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Държавата не е удобното извинение за бездействието на фирми

МВР се е опитало два пъти да вземе лиценза на фабриката в Горни Лом, припомни президентът

15:20 | 03.10.14 г. 4
Плевнелиев: Държавата не е удобното извинение за бездействието на фирми

Държавата не е удобното извинение за бездействието и за нарушаването на правилата от фирми, работодатели и личности, убеден е президентът Росен Плевнелиев, който присъства на заупокойната молитва в катедралния храм „Света Неделя” за загиналите при взира в завода за боеприпаси в село Горни Лом.

„Не бива в този труден момент за нацията да се прехвърля вината от един на друг, необходимо е колективно усилие. Вярвам, че българските институции ще стигнат до края на тази трагедия и в разнищването какво я е причинило. Вярвам, че българската държава ще покаже своята солидарност към близките, към семействата и ще бъде с тях в този труден момент“, заяви той.

Държавният глава припомни, че МВР се е опитало два пъти да вземе лиценза на фабриката в Горни Лом.

„Крайно време е да посочваме фактите такива, каквито са, както и причините такива, каквито са. Затова вярвам в институциите, вярвам в правосъдието и също така апелирам към всички български граждани и те да имат малко повече вяра в собствената си държава и в нейните институции. Защото държавата, това сме ние”, коментира Росен Плевнелиев.

Според него много често се оказва, че правилата не са лоши, а изпълнението, и за това не само държавата има вина.

„Крайно време е да разберем, апелирам - нека имаме уважение към държавата и институциите си, по този начин уважаваме и себе си“, заключи той и още веднъж изрази съболезнованията си към близките на 15-те загинали при взрива.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Губернатора пратен от американския сенат и той да се изкаже. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
ivanrog
преди 9 години
Да, г-н "президент" държавата и институциите нямат никаква вина, само лошия собственик - капиталист е виновен, никой друг! Не знам първо как разбрахте кой е виновен, след като тече разследване на площадка, която я няма. В капитал има статия с това, какви са констатираните нарушения и защо са отменени, хубаво е всеки да се запознае, за да види, че контрола на държавата е хартия, а не какво се случва реално, а това е супер изнервящо за всеки специалист, какъвто е безспорно собственика. Никога не сте бил в производството, за да видите на какво са способни вашите контролни органи по отношение на буквоядство. А иначе, г-н "президент" така както искате вяра в "институциите" не е ли нормално да се иска малко повече доверие в работодатели и съд, а не само да ги плюете, че се вижда съда защо е отменял нескопосаните актове!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
vzhekoff
преди 9 години
Т'ва не е президент, а.... мекотело. Кой ако не държавата контролира условията в подобни фабрики ? Всички сте от едно котило.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
misanthrope
преди 9 години
Търнокоп!Държавата, това сме ние. Кои ВИЕ бе, търнокоп?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още