IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Бобоков е върнат в ареста

Задържан е, въпреки че е платил наложената му от съда гаранция от 1 млн. лева

16:23 | 18.06.20 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан тази сутрин, въпреки че е платил наложената му от съда гаранция от 1 млн. лева, съобщи пред БНТ пиарът на предприемача Ани Александрова.

"Днес в 9:40 ч. бяха грубо погазени конституционните права на Пламен Бобоков", настоя тя и допълни: "Г-н Бобоков беше задържан с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото Генка Бързашка, въпреки платената от него в срок, вчера, гаранция от 1 000 000 лв., за която надлежно са представени платежни нареждания на Прокуратурата в рамките на вчерашния работен ден".

В началото на юни брат му – Атанас Бобоков, остана за постоянно в арестa заради обвиненията за участие схемата с вносния боклук у нас. Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят. 

Адвокат на обвиняемите обаче посочи, че все още не се знае какви точно престъпления прокуратурата твърди, че са извършили обвиняемите.

Пламен Бобоков и брат му Атанас Бобоков са сред задържаните за аферата с боклуци, в която беше замесено и името на вече бившия заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Разследването е за организирана престъпна група, търгувала с внос на отпадъци.

Русенските бизнесмени братя Бобокови притежават "Приста ойл" - фабрика за моторни масла, както и заводът "Монбат" в Монтана. И в двете дружества те създават дъщерни компании, които да рециклират отпадъците от основните производства.

Атанас Бобоков и Красимир Живков продължават да са в ареста.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
Sitting_Bull
преди 3 години
Нашата прокуратурата има поръчка да изпълнява не правила и закони да спазва. Първо действат после нещо донагласят. Верно няма такава държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още