IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролната и газова асоциация се обяви против новите касови бележки

Според бранша новото изискване за изписване за разбивка на цената противоречи на основните европейски принципи и правила за лоялна конкуренция

23:09 | 23.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) се обяви против срещу изписването на покупната цена на горивата и размерът на ДДС върху касовите бележки. Промяната трябва да стане факт от 1 октомври, когато влизат в сила измененията Наредба Н-18. Първоначално бе предвидено това да стане от 1 април.

Ръководството на Асоциацията се е срещнало с представители на дипломатически мисии у нас и ги е предупредило за евентуалните негативни последствия, които могат да произтекат от това, тъй като покупната цена е търговска тайна, гарантирана от международното, европейското и националното право, съобщава БНР. 

Според бранша новото изискване противоречи на основните европейски принципи и правила за лоялна конкуренция.

От асоциацията твърдят, че осветляването на подобна информация би могло да доведе до изкривяване на конкуренцията между търговските оператори, което не е в полза нито на потребителите, нито на търговците и на българската икономика като цяло.

На практика обявяването на покупната цена не носи допълнителна информация за потребителите, тъй като в нея не са включени редица разходи, които правят компаниите, се казва в становището на Българската петролна и газова асоциация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още