IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петя Аврамова: Не се обсъжда строеж на трета активна лента по "Тракия"

Тя обаче призна, че автомагистралата е отесняла в участъка между София и Пловдив и се налага да бъде разширена

15:52 | 20.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Към момента няма конкретни стъпки изграждане на трета активна лента за движение по магистрала "Тракия" между София и Пловдив, каза в парламента министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Тя отговори на въпрос народния представител Павел Шопов относно нови ленти за движение в двете посоки на автомагистрала "Тракия" в отсечката Пловдив-София, предаде БТА. 

Проблемите пред изгражданото на трета активна лента са много - трябва да се проучат възможностите на трасето за нова лента, да се намерят пари, които вероятно ще са много, да се види дали надлезите, подлезите и мостовете могат да бъдат разширени и т.н., посочи Аврамова.

Тя обаче призна, че автомагистрала "Тракия" е отесняла в участъка между София и Пловдив в двете посоки и се налага да бъде разширена. По думите ѝ в МРРБ са запознати с проблема. 

Аврамова посочи още, че всички ремонти по магистрала "Хемус", по които се работи в момента, ще приключат в края на следващата година. До 30 октомври трябва да се възстанови нормалното движение между километър 393 и 400 във Варненско. Срокът за приключване на ремонтите по виадукт "Коренишки дол" при километър 36 е 30 ноември. Виадуктът при километър 19-и на "Хемус" трябва да може да се ползва след 15 декември, уточни Аврамова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още