IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Папазов: „Български пощи” няма да бъдат приватизирани

През 2015 г. товарните влакове ще се движат със 100-120 км, а пътническите - със 160 км/час, твърди министърът на транспорта

12:06 | 28.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	През седмицата служители на пощите протестираха в центъра на София. <em>Снимка: БТА</em></p>

През седмицата служители на пощите протестираха в центъра на София. Снимка: БТА

„Български пощи” няма да се приватизират. При поява на потенциален инвеститор, който да доведе повече услуги в „Български пощи”, ние следва да започнем разговори, но де факто такъв до днес няма, така че такива разговори не са водени“, заяви в предаването „Факторът Кошлуков” на ТВ7. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

По думите му от самото начало на мандата му се работело над изготвяне на програма за реформи в „Български пощи”, която предвиждал включване на нови услуги, подобряване дейността на дружеството и създаване на материални стимули за служителите. Като пример той даде възможността в пощите в по-малките градове да се предлагат книги и пособия за училище, като 24% от печалбата ще остава за пощите, а 9% от тази сума ще отиват директно за пощенските служители, които ще изпълняват услугата. 

Същевременно Папазов заяви, че през 2015 г. товарните влакове ще се движат със 100-120 км, а пътническите  - със 160 км/час. Това можело да се случи, защото половината от парите по ОП "Транспорт" ще бъдат насочени към жп сектора. "Вече сме сигурни, че 1,5 млрд. евро ще е сумата по ОП "Транспорт", която България ще получи. ЕС държи да обърнем внимание на жп транспорта. Предложили сме на сумата ще бъде разделена 50/50 за железопътен  и за пътен транспорт“, обясни още министър Папазов.

По думите му проверката на всички пътни трасета, които се строят в момента, е показала, че има забавяне само по двата лота на автомагистрала "Марица", всички други са в график, т.е. няма да загубим средства от ОП "Транспорт", каза още Папазов.  

Министърът увери още, че не е възможно 1 млн. души да останат без покритие за цифрова телевизия от 1-и октомври. Той потвърди, че цифровизацията ще обхване 95% от територията на страната, а след спирането на аналоговия сигнал МТИТС ще направи бърз анализ, за да се види къде не достига цифровият сигнал и да се вземат мерки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още