IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отрицателни са резултатите от тестовете за COVID-19 на премиера Борисов и екипа му

По-рано стана ясно, че шефката на кабинета му е с коронавирус, което беше опровергано*

12:51 | 24.07.20 г.
<p>
	Бойко Борисов се върна от тежките 5-дневни преговори в началото на седмицата на Срещата на върха в Брюксел. Снимка: БГНЕС</p>

Бойко Борисов се върна от тежките 5-дневни преговори в началото на седмицата на Срещата на върха в Брюксел. Снимка: БГНЕС

При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни. Това съобщават от пресслужбата на кабинета.

Малко по-рано в официално съобщение от пресцентъра на правителството беше съобщено, че началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Деница Желева е с положителен тест за COVID-19. Премиерът е дал отрицателна проба, но е поставен под карантина. Чака се втори резултат, гласеше първото съобщение.

Днес премиерът така и не се появи в Народното събрание, където бяха гласувани и одобрени последните рокади в Министерския съвет.

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС. Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима.

По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове, допълват от пресслужбата на правителството.

Припомняме, че Деница Желева бе в Брюксел за участие в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз. Премиерът Борисов се върна от тежките 5-дневни преговори в началото на седмицата.

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест. Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му.

* Информацията е обновена към 13.22 ч.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още