IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отлагат за ноември делото за взривовете край Петолъчката

Междувременно се подготвя нова експертиза за разрязването на бойните части в базата за утилизиране на боеприпаси

11:05 | 12.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка:Pixabay</em></p>

Снимка:Pixabay

Делото за взривовете в базата за утилизиране на боеприпаси "Стралджа-Мараш" край пътен възел Петолъчката ще продължи в началото на ноември. Заседанията трябваше да бъдат подновени през октомври, но по искане на защитата на обвиняемите делото ще се гледа в началото на следващия месец, предаде БНР.

Обвиняеми по делото са собственикът на базата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът по взривните работи Иван Табов.

Междувременно се подготвя нова експертиза, назначена от Районния съд в Ямбол, която се отнася до разрязването на бойните части в базата за утилизиране на боеприпаси. На предишното заседание в края на юни съдът прие като веществено доказателство празен корпус от бойна част, който да бъде изследван от вещо лице при същата фактическа обстановка, за да се установи какви са последиците от разрязването на метала. Според информацията на Националното радио резултатите се очакват в началото на ноември. 

Припомняме, че при взривовете на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници, а други осем бяха ранени. На земеделски насаждения, къщи, промишлени и селскостопански сгради наоколо бяха нанесени поражения, които се оценяват на около 62 млн. лева.

Няколко месеца военни подразделения прочистваха района от невзривени боеприпаси и останки от тях, но наскоро бе отново намерен невзривен снаряд.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още