От БСП настояват да бъде оттеглена наредбата за "бонус-малус"

С предлаганите в момента текстове се повишава корупционният риск, твърдят социалистите

От БСП настояват да бъде оттеглена наредбата за "бонус-малус"

Снимка: БТА

Още по темата
Цветанка Крумова: Целта на системата бонус-малус е да подобри безопасността
21.11.2019
Светла Несторова: Промените в КЗ стабилизираха сектора, но има още много работа
24.06.2019
Коментари
1
 
4
 
4
преди 9 месеца
Само за протокола: по-миналата година ГО ми беше 150лв, тази - 250лв. За догодина гледам - пак толкова. С какво толкова се е повишило качеството на продукта, че имаше над 50% нагоре? С КАКВО?..

И тези малус-бонуси с какво отразяват кой как шофира.
Последния път ме глобиха защо не съм спрял на СТОП.
Е за какво да спирам, като са го избочили по средата на полето.
Погледнах наляво и надясно - никаква кола(на поне 500м) не видях, НО мильовците изскочиха из зад една трънка! Хех!!! С това ли застраших пътната ситуация в нашата селищна система???...
0
 
0
 
3
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Като се вземе предвид средния размер на изплатена щета и оскъпяването на полицата на причинителя при такова събитие, става ясно че при щети под 1000 лева каквито са около 90% от случаите просто ви излиза много по-евтино да си поемете ремонта отколкото да се занимавате със застрахователи.
Така ще плащаме една не много скъпа застраховка (250-300), която обаче не покрива нищо. Или с други думи след 3-4 години застрахователите ще се на свръх печалба (умерена според тях, то и към момента изплащат 50% от премиите и били на загуба...), а почти всички събития ще се разплащат между причинителя и потърпевшия...
0
 
13
 
2
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Според мен ,зад този вид на бонус-малус стои лобито на застрахователите.
2
 
11
 
1
преди 9 месеца
Аз също настоявам да се оттегли, защото е базирана на сгрешени принципи. Водещият принцип е да се оценяват щетите, които водач е предизвикал (изплатените щети) и те да са основание за покачване цената на застраховката. А предложението от КФН е да се вземат предвид нарушенията. Нарушения обаче може да има много, но те да не предизвикат нито една щета. (каране без колан, без светлини, навлизане в забранена улица, неправилно паркиране и много други).