IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остава месец бензиностанциите да сменят фискалния си софтуер

До 29 юни онлайн търговците трябва да обявят своите електронни магазини

12:04 | 30.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Наближава крайният срок, в който бензиностанциите трябва да сменят електронните си системи с фискална памет, припомнят от Националната агенция за приходите (НАП).

Според записаното в Наредба Н-18 до 30 юни е необходимо търговците на горива да съобразят фискалния си софтуер с новите изисквания. 

Само няколко месеца по-късно – от 30 септември всички бензиностанции ще трябва да издават касови бележки, в които е изписан брутния им марж. Освен разликата в покупната и продажната цена, търговците на горива са задължени да включат и информация за размера на ДДС и акциз.

Наближава краен срок и за онлайн търговците, стартирали дейност преди 29 декември 2018 г. До 29 юни те ще трябва да обявят своите електронни магазини, напомнят още от НАП. До момента над 12 хил. вече са декларираните електронни магазини, отчитат от приходната агенция. Подаването на данните става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие, т.е не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи, допълват от приходната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още