IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски назначи още петима заместник-министри

Добромир Симидчиев заема поста отново, а финансите, вътрешните работи, образованието и транспорта и информационните технологии се сдобиха с нови кадри

19:38 | 19.06.13 г.
<p>
	Добромир Симидчиев. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Добромир Симидчиев. Снимка: Investor.bg

Премиерът Пламен Орешарски e издал заповеди за назначаването на още петима заместник-министри, съобщиха от правителствената пресслужба. Това са Людмила Елкова - заместник-министър на финансите, Добромир Симидчиев - заместник-министър на регионалното развитие, Иван Иванов - заместник-министър на вътрешните работи, Петър Киров - заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и Атанаска Тенева - заместник-министър на образованието и науката.

Людмила Елкова е родена на 22 март 1973 г. Магистър е по право от УНСС. От 2000 г. до 2009 г. заема различни длъжности в министерството на финансите, като последната е директор на дирекцията "Данъчна политика". След това е била консултант по управление на проекти към Българския институт за стандартизация и консултант по проекти на ЕС на свободна практика.

Добромир Проданов Симидчиев е роден на 12 февруари 1974 г. Завършил е УНСС със специалност "Пречистване на питейни и отпадъчни води, проектиране на пречиствателни станции, управление на утайките". Магистър е и по бизнес администрация от Университета на Сиатъл, САЩ. От октомври 2011 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Иван Валентинов Иванов е роден на 13 август 1975 г. Има магистратура по история от СУ "Св. Климент Охридски" и по право от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на "Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на "Воинтех" ЕООД в Шумен.

Петър Володиев Киров е роден на 21 ноември 1977 г. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски". Целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителната агенция "Морска администрация", като от септември 2008 г. е неин заместник изпълнителен директор.

Д-р Атанаска Михайлова Тенева е родена на 14 януари 1958 г. Магистър по математика е от ПУ "Паисий Хилендарски". Има докторантура по философия от Руската академия по управление - Москва, и е придобила квалификация за учител по философия от СУ "Св. Климент Охридски". В момента е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Била е народен представител в XXXIX и XL Народно събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още