IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омбудсманът с нови стъпки срещу монопола на топлофикационните дружества

Манолова предвижда да атакува Столичния общински съвет като принципал на "Топлофикация София"

12:02 | 12.09.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова продължава да атакува с нови мерки монопола на топлофикационните дружества през предстоящия сезон. Тя каза това пред БНТ като изреди стъпките, които предвижда.

Манолова посочи, че е подготвила предложения по Закона за енергетиката, чрез които да отпадне забраната за демонтаж на радиатори, както и да станат по-разбираеми сметките, които топлофикациите изпращат на гражданите. Предлага също, ако не отпадне плащането на такса "сградна инсталация", да има задължения за сключване на договори на гражданите с топлинните счетоводители. Междувременно омбудсманът потвърди, че делото за отпадане на такса "сградна инсталация", заведено по нейна жалба, ще бъде гледано на 29 септември. 

Манолова съобщи още, че ще изчака решението на Конституционния съд, образувано по нейна жалба срещу начисляването на огромни суми за юрисконсултски възнаграждения от страна на топлофикациите. Тя напомни и че е внесла в Народното събрание искане за промени в Гражданско-процесуалния кодекс, които също се отнасят до топлофикационните дружества и до начисляването на "паразитни" разноски в съдебен процес.

Манолова предвижда да атакува Столичния общински съвет като принципал на "Топлофикация София". Планира да проведе срещи с отделните групи в Общинския съвет и да изпрати лични писма до всеки столичен общински съветник. Омбудсманът ще настоява съветниците да не остават безучастни към „безобразията, които извършва "Топлофикация" по отношение на своите клиенти“.

Мая Манолова се заканва и да сезира българските евродепутати, ако посочените мерки не дадат резултат. Тя ще потърси подкрепа, включително и от Европейския парламент, за казуса с топлофикационните дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Само да ти подскажа и с центъра за градска мобилност е така, там е най-голямата касичка така че там насочи атаките, има за какво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Aaa Майче, викаш СОС като принципал на топлофикациите се отчита при ГЕРБ а не при БСП а предизборна кампания тече и трее се действа! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още