IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омбудсманът придвижи към НС проекта на Закон за съсловните организации

За създаването на подобен закон медицинските специалисти настояват от първия ден протестите си

12:58 | 02.09.19 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Архив</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Архив

Омбудсманът Мая Манолова и представители на съсловните организации на медицинските специалисти внесоха в деловодството на Народното събрание проект на Закон за съсловните организации, съобщава за БНР.

За създаването на подобен закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести наред с исканията им за достойни условия на труд и адекватно заплащане.

Проектът предлага възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването, които в максимална степен да защитават правата и интересите на своите членове. Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии.

Междувременно медицинските сестри готвят нов протест на 11 септември. Те вече обявиха, че увеличенията на работните им заплати все още не са факт. Такива бяха обещани през май от Министерството на здравеопазването, след като първите помощници на лекарите излязоха на протест пред сградата на правителството.  

Сестрите искат въвеждане на стандарти, при които да се работи, за да има нормални условия и възнаграждения за труда им.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още