IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнян Траянов: Битът е най-големият замърсител, а не индустрията

Трябва да се търси алтернатива на замърсяващи продукти като твърдите горива, съветва председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

16:57 | 05.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индустрията не е най-големият замърсител, а битът. Нужно е цялото общество да се обърне към този проблем с цялата му сериозност. 93% от населението на Земята живее в среда на замърсен въздух. Вярвам, че няма да се рискува да се наруши крехкият баланс на просперитета. Това заяви Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, в eфира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Първо мозъкът страда от мръсния въздух. Това е първият орган в човешкия организъм, който бива засегнат. Особено негативно е влиянието върху мозъка на подрастващия организъм. Светът отдавна е глобално село и всяко отклонение на една държава, включително и в областта на опазването на околната среда, води до последици за всички", коментира той.

Според него всякакви авантюристични мерки за забрана на употребата на замърсяващи продукти, например твърдите горива, без да се осигурява алтернатива, са неразумни.

"Съмнявам се "зелените" партии да проявят на практика в ЕС тази липса на здрав разум, каквато демонстрираха по време на предизборната кампания за Европарламента", отбеляза още Огнян Траянов.

Повече от разговора в студиото и прогнозите на експерта вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още