IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обвиниха Нено Димов и за концесията на ски зона "Банско"

Специализираната прокуратура разследва умишлена безстопанственост в полза на търговското дружество „ЮЛЕН“

17:46 | 31.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Специализираната прокуратура отдели материали от досъдебното производство, по което в качеството на обвиняем за умишлена безстопанственост е привлечен бившият министър на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от разследващата институция.

Димов, който е в ареста заради водната криза в Перник, е с второ обвинение – за концесията на ски зона "Банско".

Разследването за умишлена безстопанственост е възложено на следователи от Следствения отдел при Специализирана прокуратура.

При задържането на Нено Димов наблюдаващият прокурор Ангел Кънев обяви, че разследващите са намерили документи, свързани с концесията на ски зоната, припомня БНР.

Новото обвинение на Нено Димов е за "извършени действия по служба, свързани с концесията на ски зона „Банско“, чийто концесионер е търговското дружество „ЮЛЕН“ АД.

Investor.bg припомня, че в края на 2018 година тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до премиера Бойко Борисов с настояване кабинетът да предприеме действия за изменение и допълнение на концесионния договор за ски зона "Банско".

Имаше и предупреждение, че ако това не стане, прокуратурата ще потърси отговорност за бездействие. Изпълнението на указанията беше възложено на екоминистъра Нено Димов, който трябваше да започне преговори с концесионера "Юлен".

Именно това писмо са намерили разследващите при обиските преди задържането на Димов, а Кънев заяви, че прокуратурата ще провери дали ексминистърът на околната среда не е бездействал умишлено в ущърб на държавния интерес, за да набави облага за концесионера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още