IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оборотът от търговията на дребно нараства с 0,3% през март

Ръст отчитат в това отношение търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника, с текстил, облекло, обувки и кожени изделия, показват данни на НСИ

13:21 | 10.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През март, по предварително сезонно коригирани данни, оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени отчита ръст от 0,3% спрямо февруари, информират от Националния статистически институт (НСИ). 

През разглеждания месец оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, се покачва с 0,6 на сто в сравнение с март 2018 г..

През март 2019 г. се наблюдава по-значителен ръст на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3,2 % и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2,7 на сто.

По-съществено намаление НСИ отчита при търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 3 на сто.

През март 2019 г. в сравнение със същия месец на 2018 г. оборотът намалява при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 8,5 на сто, докато при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали и търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистрирано увеличение съответно с 12,8 и с 4,1 на сто.

търговия търговия

По-значителен ръст при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е отчетен при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника и други потребителски стоки - с 11,8%.

Регистрирано е понижение при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 11,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още