IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОАЕ отменя визите за 13 европейски държави, сред тях и България

Решението ще влезе в сила от 15 март

15:04 | 05.03.14 г. 1
ОАЕ отменя визите за 13 европейски държави, сред тях и България

Обединените арабски емирства (ОАЕ) освобождават от визи 13 европейски държави, сред които и България, съобщиха от пресцентъра на евродепутата Мария Габриел (ЕНП/ГЕРБ).

До момента се прилагаха две отделни процедури за европейските граждани: безплатна и опростена процедура за гражданите на старите държави членки и заплатена и по-сложна процедура за гражданите на 13-те държави - Естония, Латвия, Литва, Хърватия, Кипър, Малта, Словения, Полша, Румъния, България, Чехия, Унгария и Словакия.

Решението ще влезе в сила от 15 март.

То идва седмица, след като Европейският парламент гласува с мнозинство доклад на Мария Габриел за определянето на третите страни, чиито граждани трябва да притежават виза при преминаване на външните граници на държавите членки и тези, чиито граждани са освободени от това изискване.

„Това решение е много положителен знак за всички европейски граждани, както и за задълбочаването на отношенията между ЕС и ОАЕ. Това е първата арабска държава, за която Европейският съюз либерализира визовия режим и поради това е особено важно и решението, взето от ОАЕ”, коментира Мария Габриел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Etihad
преди 10 години
Не знам откъде превеждате и как, но виза ще има, просто тя ще се получава на пристигане в страната. Не от 15 Март а от 22 Март!http://***.emirates247.com/news/emirates/uae-visa-on-arrival-for-13-eu-countries-2014-03-05-1.540553
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още