IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов проект за околовръстен път трябва да обезпечи засиления трафик

Ще направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет, каза премиерът

13:46 | 12.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Работи се по нов проект за околовръстен път, да обезпечи засиления трафик. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на официалното откриване на новия логистичен център на датската мебелна компания „Юск Бул“ ЕООД (JYSK), който се намира в Икономическата зона София – Божурище. Компaниятa инвеcтиpa над 100 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия и щe бъдaт осигуpeни 300 paбoтни мecтa, съобщиха още от правителствената информационна служба.

„Инвестициите в този регион са огромни, има стотици работници, добре платени“, заяви министър-председателят. Той изтъкна, че ще се работи по нов проект за околовръстен път, който да отговори на сериозния инвеститорки интерес към индустриалната зона, да обезпечи засиления трафик и да създаде повече удобство за живеещите в района граждани. 

„Ще направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет“, добави Борисов. „Трябва да направим околовръстен път, който да свърже от двете страни Божурище, обикаляйки града, и да го свържем с магистралата за Сърбия, защото всичко отива на Запад и съответно към западната и източната тангента, „Марица“, „Тракия“, за Азия и морето“, уточни още премиерът.

Той заяви, че днес у нас се прави икономика, заводи, хиляди ТИР-ове с продукция напускат България, затова и износът ни е най-голям за всички времена. „Само, че трябват пътища“, подчерта министър-председателят.

Строителството на логистичната база започна през лятото на 2017 г., когато датската компания обяви, че ще изгради в България четвъртия си в света център, от който ще снабдява магазините си в Бългapия и Pyмъния, ĸaĸтo и Зaпaднитe Бaлĸaни, припомнят от Министерски съвет. По време на церемонията днес присъстваше и министърът на икономиката Емил Караниколов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още