IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов мост е решението на проблема с трафика на "Дунав мост" край Русе

Четири пъти се е увеличило движението на тежки камиони през митницата през последните години, констатират експерти

11:20 | 21.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Единственият вариант да се реши проблемът със задръстванията на "Дунав мост" е изграждането на нов мост, паралелно с настоящия, като най-добрият вариант е той да бъде сварзан с предстоящата магистала Русе - Велико Търново.

Това предложение направи в ефира на БНТ Галин Григоров, областен управител на Русе, по повод задръстванията и увеличения трафик през последната година, който по думите му се е увеличил двойно.

Той посочи, че задръстванията са почти ежедневни, въпреки въведените мерки за по-лесни заплащания и по-бързата обработка на документите.

“Това е един от най-сериозните проблеми пред нашия регион както от страна на Румъния, така и от страна на България”, подчерта Григоров.

По думите му Агенция "Митници" все по-бързо обработва автомобилния поток и издава винетки, въпреки това трафикът остава натоварен.

Според директора на митницата в Русе Венцислав Халаджов се наблюдава тенденция на постоянно увеличение на преминаващите превозни средства.

"Преди да влезем в ЕС, когато имаше пълен митнически контрол, тежкият трафик беше около 500 камиона на денонощие. През последните години трафикът на тежки камиони достига 2000 - четири пъти увеличение, подчерта Халаджов.– Увеличението се дължи основно на лекия трафик заради силния туристически сезон. Тежкият трафик е запазен като обем."

Венцислав Халаджов информира, че за цялата минала година на "Дунав мост" са били обработени около 700 хил. автомобила, а до момента те са над 1,37 милиона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още