IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЖКИ ще пести по 175 хил. лв годишно от модернизиране на жп отсечка

По железопътното трасе Елисейна-Зверино са подменени над 5 хиляди метра релси

14:35 | 05.09.12 г.
НЖКИ ще пести по 175 хил. лв годишно от модернизиране на жп отсечка

Модернизираната железопътната отсечка между селата Елисейна и Зверино по Искърското дефиле вече е пусната в експлоатация, съобщиха от Националната компания железопътна инфраструктура (НКЖИ).

С изпълнението на проекта компанията очаква годишно да бъдат спестени по близо 175 хил. лв., които преди модернизацията са се влагали в разходи за поддържане и аварийно възастновяване на отсечката. Проектът е финансиран по оперативна програма "Транспорт"

В процеса на работа са подновени над пет хиляди метра железен път, като в новия участък влаковете вече ще се движат със 70 километра в час.

През юни месец стана ясно,че са в ход още проекти по оперативната програма, насочени за обновяване на жп инфрастрктурата.

Одобрен за финансиране е и проект за реновиране на още две отсечки по линията Видин-София, в участъците Видин-Медковец и Медковец-Руска Бяла.

Националната компания е готова и с инфраструктурни проекти, заложени в програмата за финансиране през следващия програмен период до 2020 год. Сред тях са модернизация на жп трасетата София-Септември, София-Драгоман и София-Перник-Радомир.

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още