IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нинова: Цел на БСП на изборите е 100% увеличение на броя на кметовете в страната

Вероятно и тези избори няма да бъдат избори на състезание на аргументи, на програми и на идеи, твърди лидерът на социалистите

12:49 | 31.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Лично за мен цел на БСП в национален мащаб е на местните избори да увеличим кметовете си със 100 процента. Конкретно по градове ще оставим на избирателите да решат, а ние само ще предлагаме. Това коментира в Русе председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА. 

По думите й сега БСП има в страната 30 кметове, а 44 са от общи коалиции или са независими, подкрепени от партията. 

Нинова коментира, че вероятно и тези избори няма да бъдат избори на състезание на аргументи, на програми и на идеи. 
"Все се оплакваме, че политиката е безидейна, че е жълта, че произвеждаме само скандали. Сега е времето за програми", каза Нинова. 

Тя заяви, че БСП е единствената към момента, която има програма за местните избори. По думите й предизборната кампания на партията ще е позитивна, с много конкретни мерки за всяка община и със силни кандидатури, почтени хора, подкрепени от много по-широк кръг симпатизанти.

Според Нинова опонентите на БСП започват с "агресия, с нападки, с квалификации, без изобщо да имат аргументи за това".

"Няма да останем безучастни, ако се нападат наши хора или нашата политика, ще отговорим достойно на това. Искам обаче да е хубава кампания, аргументирана", каза тя. 

В крайдунавския град председателят на БСП участва в общинската конференция на партията, на която ще бъдат утвърдени кандидат-кметовете и листата с общински съветници. Нинова заяви, че е в Русе да подкрепи кандидата за кмет на града Пенчо Милков, който е депутат от БСП и секретар на парламентарната група на партията. 

"Радвам се, че русенци имат възможност да избират млад, енергичен, честен човек. Той има отношение към града, семейството му е тук", каза Корнелия Нинова. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още