IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма законово изискване за маркиране на дюните

Законодателят трябва да реши кой да ги обозначава, твърдят от екоинспекцията

10:43 | 10.08.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Към момента дюните са отразени в кадастралните карти, но не са обозначени. Няма законово изискване за маркиране на дюните, коментира Христина Генова от РИОСВ-Варна.

В момента на терен дюните не са обозначени с трайни знаци, посочи тя по повод на новата забрана за опъване на палатки и поставяне на хавлии и чадъри върху дюни по Черноморието. Това предвижда проект за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, публикуван вчера за обществено обсъждане.

Законодателят трябва да реши кой да ги обозначава, но те са характерни образувания и се различават, обясни Генова по Нова телевизия.

Ако станат законови изискванията за маркирането им, тогава регионалната инспекция ще предприеме действия по обозначаването им. Зависи и от това как законодателят ще предвиди те да се обозначат – ако това се вмени на общината, РИОСВ ще следи за изпълнението от страна на общината. Но засега няма такова задължително изискване.

Генова каза още, че предстои проверка на фургон, превърнат в търговски обект, на дюните в Шкорпиловци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още