IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма манипулации на обществени поръчки в НДК, твърди Валентин Кръстев

Генерирана е счетоводна загуба, заяви бившият председател на Съвета на директорите

10:38 | 30.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Няма манипулации на обществени поръчки в НДК, заяви пред  Bulgaria ON AIR бившият председател на Съвета на директорите на Националния дворец на културата.

Той коментира, че годишните финансовите загуби са 9 млн. лева за 2015 г. и над 8 млн. лева за 2016 г. Кръстев беше категоричен, че това е счетоводна загуба, а не злоупотреба с пари, които са били налични и са изчезнали.

Валентин Кръстев определи като напълно достойно решението на уволнения директор Мирослав Боршош, който се оттегли от поста, докато траят проверките.

"Той е човек с визия и размах в действията си", каза още Валентин Кръстев.

Той допусна, че е напълно възможно да има политическа поръчка срещу Мирослав Боршош.

Припомняме, че министърът за председателството на ЕС Лиляна Павлова отстрани Боршош с обвинения за злоупотреби с обществени поръчки. Ден по-късно премиерът Борисов го възстанови на поста, а на последното заседание на Министерския съвет НДК беше прехвърлен за управление от Министерството на културата.

Заради скандала БСП реше да подаде сигнал в Прокуратурата, а парламентът създаде специална анкетна комисия, която ще проучва случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още