IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Незаконните сметища в България са около 400

Основно се изхвърлят битови отпадъци

14:04 | 23.09.15 г.
<p>
	<em>На снимката: село Войнеговци, кадри от Нова тв</em></p>

На снимката: село Войнеговци, кадри от Нова тв

Незаконните сметища в България са около  400, съобщи Нова телевизия като се позова на данни на екоминистерството. Основно се изхвърлят битови отпадъци. Само в област София разчистените отпадъци са 5 000 тона.

Табели, глоби, среднощни проверки - нищо не спира създаването на малки и по-големи сметища тук и там, особено в полето край столицата.

Във Войнеговци боклукът е в центъра, под прозорците на много жители. Въздухът в селото е чист, но дерето на реката е силно замърсено. Там изхвърлят отпадъците си по-мързеливите, които не искат да пренасят отпадъците до кофите, обясняват местните.

От Главния инспекторат на Столичната община казват, че коритото на реката около селото е изчистено, но в населената зона има проблем. Васко Христов от инспектората обяснява, че колегите му са съставили около 130 акта, но това не е особено ефективна мярка, заради голямата територия на столицата.

Последните сигнали за нерагламентирани сметища са за Студентски град, района около Телевизионната кула и квартал "Връбница".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още