IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нено Димов окончателно излиза от ареста

Спецсъдът пуска бившия министър на околната среда под "домашен арест" въпреки протеста на спецпрокуратурата

16:20 | 23.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение "домашен арест" на бившия министър на околната среда и водите Нено Димов, предаде Нова телевизия.

До 15 април Димов беше под стража, но Специализираният съд измени мярката му и прие, че няма опасност обвиняемият да се укрие, поради което измени мярката му за неотклонение в по-лека.

Още на следващия ден специализираната прокуратура внесе протест на това определение, но съдебният състав на Апелативния специализиран наказателен съд на втора инстанция прецени същото и бившият екоминистър напуска ареста.

Нено Димов е обвинен в качеството си на министър на околната среда и водите в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Беше задържан под стража повече от три месеца.

Според прокуратурата бившият министър не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.

Държавното обвинение твърди, че действията на ексминистъра са довели до щети, които се изразяват в изразходване на над 7 млн. куб м вода на стойност над 11 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още