IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надя Шабани: Младите хора трябва да излъчат нови лидери

Гражданската енергия е много силна и трябва да е съзидателна, посочи директорът на Българския център за нестопанско право

12:59 | 20.07.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС</em></p>

Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Гражданското общество се събуди. Хората искат да упражнят конституционното си право на протест. За да се случи ефективна промяна обаче, трябва да има и конкретен план за реализирането ѝ. Това очаква Надя Шабани, директор на Българския център за нестопанско право. В ефира на Bloomberg TV Bulgaria тя посочи, че протестите продължават, като хората настояват да се удовлетворят исканията им.

Шабани обясни, че на тези митинги се наблюдават хора на различни възрасти и често с различни искания относно това как ще продължат да работят системите занапред.

"Гражданската енергия е много силна и трябва да е съзидателна", надява се директорът на Българския център за нестопанско право.

По думите й на протестите се вижда едно ново поколение от млади, добре образовани хора, част от които са пътували и учили в чужбина.

"Те не протестират срещу неща, които лично са ги засегнали, а тъй като искат повече социална справедливост, чиста природа и върховенство на закона, подчерта Надя Шабани. - В целия свят има вълна на млади хора, очакващи нов дневен ред и отношения между хората."

Тя е на мнение, че те трябва и да се излъчат нови лидери.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още