IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 7,5 млн. лв. инвестиции планира ГОРУБСО - Мадан през 2018 г.

Вложенията следват плановете за развитието на рудодобива в региона

09:26 | 20.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: община Мадан</em></p>

Снимка: община Мадан

Инвестиционната програма на минната компания ГОРУБСО - Мадан за 2018 г. надхвърля 7,5 млн. лева, съобщи в Смолян изпълнителният директор на дружеството Сергей Атанасов. Средствата са главно за доставка на ново оборудване и машини от най-ново поколение в областта на минното дело, предаде БТА. 

Новите инвестиции са продължение на започналия през последните години процес на смяна на минния модел в маданските рудници, като се внедряват най-съвременните рудодобивни машини и технологии, заяви директорът.

Предвижда се до края на годината да бъдат доставени нови челни товарачи, карети и подземни камиони за трите рудника в Мадан. С тази техника се очертава около 70% от производствения процес да бъде обновен по съвременния минен модел, уточняват от ръководството. Преоборудването води до повишена производителност и сигурност в мините, според минни специалисти.

Близо 24 хил. тона концентрат достига производството на дружеството за 2017 г., като резултатът е рекордно висок за предприятието за последните 23 години.

Инвестициите според ръководството на минното предприятие са свързани с плановете за развитието на рудодобива в региона през следващите 15-20 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още