Н. Василев: Ако проработят ваксините, възстановяването на икономиката ще започне веднага

При по-малък дефицит, ще имаме и по-малък спад на икономиката, коментира бившият министър на икономиката

Още по темата
Коментари
   1| 2    
1
 
1
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Окръжен съд във Ваймар: Забраната за контакт е противоконституционна

Окръжният съд на Ваймар издаде решение срещу ограниченията на короната. Съобщението: Социалните контакти не могат просто да бъдат забранени.

Amtsgericht Weimar: Kontaktverbot ist verfassungswidrig

Das Amtsgericht Weimar hat ein Urteil gegen die Corona-Beschrаnkungen erlassen. Die Botschaft: Soziale Kontakte kоnnten nicht einfach verboten werden.

https://www.berliner-zeitung.de/news/mdr-bericht-amtsgericht-haelt-allgemeines-kontaktverbot-fuer-verfassungswidrig-li.134388

Корона: Локдаун срещу Конституцията
Съдилищата обявяват мерките за невалидни

Тази седмица Баварският административен съд (BayVGH) временно спря баварската забрана за пиене на алкохол на обществени места, която беше наложена от правителството на държавата през декември като антикоронна мярка. Решението привлече вниманието в цяла Германия, защото беше взето от висш орган. Поради продължителността на правния процес, други съдебни решения, занимаващи се с правителствени антикоронни мерки естествено са в по-ниски инстанции.

https://www.heise.de/tp/features/Corona-Lockdown-vs-Grundgesetz-5033152.html
1
 
1
 
11
преди 1 месец
Няма профилна снимка
СЕГА ВСЕКИ ЧЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНО - РЕШЕНИЕ НА СЪДА В ТЮРИНГИЯ (ГЕРМАНИЯ) ПО ДЕЛО ЗА НАРУШАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА

IV.
RN 31
Общата забрана за контакт или забрана за събиране в съответствие с раздел 2, параграф 1 и раздел 3, параграф 1 параграф 3 от (решение на правителството) е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН по съществени причини, тъй като той НАРУШАВА ЧОВЕШКОТО СОСТОЙНСТВО, ГАРАНТИРАНО КАТО НЕПРИКОСНОВЕНО в чл.1, ал.1 от Конституцията.

Неприкосновеността на човешкото достойнство означава, че нарушение на човешкото достойнство не може да бъде оправдано от други основни ценности на конституцията: искът за уважение на човешкото достойнство е категорично.

RN 33
По отношение на настоящото дело Съда реши: ОБЩАТА ЗАБРАНА ЗА КОНТАКТ Е СЕРИОЗНО НАРУШЕНИЕ НА ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА. Това е една от основните свободи на хората в свободното общество, според която те могат да определят сами с кои хора (ако приемем тяхната готовност) и *** какви обстоятелства да влизат в контакт. Свободната среща на хората помежду им с най-разнообразни цели са същевременно елементарната основа на обществото. По принцип държавата трябва да се въздържа от всякаква целенасочена регулаторна и ограничителна намеса..

Въпросът колко хора гражданинът води в дома си или колко хора гражданин среща в публичното пространство при разходка, спорт, пазаруването или седенето на пейка в парка не представлява интерес за Държавата.

RN 34
Със забраната за контакт държавата АТАКУВА ОСНОВИТЕ на Обществото чрез налагане на физическа дистанция между гражданите ("Социално дистанциране"). Едва ли някой в Германия през януари 2020 г. си представяше, че ще бъде забранено от държавата под заплаха от парина глоба да покани родителите си в дома си, ако не е изпратил навън останалите членове на семейството си.
Едва ли някой можеше да си представи, че на трима приятели могже да бъде забранено да са заедно на една пейка в парка. Държавата никога досега не е мислила за подобно нещо при предприемане на действия за борба с епидемия. Дори при анализ на риска "Пандемия от вирус Modi-SARS" (BT-Drs. 17/12051) на института Робърт Кох, при който има сценарий със 7.5 милиони мъртви, не се разглежда обща забрана за контакт (както и комендантски час и широкото изключване на обществения живот). Като противоепидемичните мерки са били предвидени освен поставянето под карантина на контактните лица и изолиране на заразените, само затваряне на училища, отмяна на големи събития и препоръки за хигиена (BT-Drs. 17/12051, стр. 61е).

Самото решение на съда в pdf:
https://www.dropbox.com/s/era37pean2j7wdl/Freispruch_wg_Kontaktbeschr%C3%A4nkung_2021_01_11_AG_Weimar_Beschluss.pdf?

Номер на решението на съда: 6 OWi - 523 Js 202518/20

Окръжен съд във Ваймар: Забраната за контакт е противоконституционна

Окръжният съд на Ваймар издаде решение срещу ограниченията на короната. Съобщението: Социалните контакти не могат просто да бъдат забранени.

Amtsgericht Weimar: Kontaktverbot ist verfassungswidrig

Das Amtsgericht Weimar hat ein Urteil gegen die Corona-Beschr
0
 
3
 
10
zelka007 до: ing5rov
преди 1 месец
не ми бери грижа се.лски ... имам какво и къде ... и друго бих ти написал за поздравление , ама ще изстрият кометара ... :)))
1
 
2
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Мнооого ги разбира Малкия Мук тези неща.....
2
 
5
 
8
serafima до: kane
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Мисля си, че този ВЪОБЩЕ не се интересува какво искат хората. Целта му е да бъде в кадър в лъча на прожектора и да се прави на умен и загрижен. Предстоят избори, та белким го забележат.
Него го свързвам с две неща от началото на века като (пишман) министър. От негово време започна изграждането на електронно правителство и досега милиарди се изхарчиха, през по-голямото време от ОПГ ГЕР(БКП). И досега - НИЩО. Нормалните държави (Естония и др.) си изградиха такива правителства и действат. Нашите *** и крадци НАРОЧНО спират всякаква дигитализация, за да не се прилага при изборите. Защото знаят, че ЛЪЖАТ и ФАЛШИФИЦИРАТ. По електронен път може и успешно се подават данъчни декларации, сега ни уговарят за елекронни удостоверения за ваксиниране и маждунароно признание, но ЗА ИЗБОРИ -не може. Но милиардите се харчат и не се вижда къде. В същото време твърде семпли хорица се ловят на селските лакардии на премиера-*** и живеят скотски.
3
 
1
 
7
ing5rov до: zelka007
преди 1 месец
"мдаа ... и аз залагам на бързото възстановяване ..."
какво залагаш , дъртия си задник ли ... ":)))"
2
 
5
 
6
преди 1 месец
Хех, добре го е казал Хари Потър:
АКО заработят.
Но АКО не заработят, недай си Боже и странични ефекти да дадат?..
Малко съм песимистичен и предпазлив може би, но... страх лозе пази.
4
 
4
 
5
julian12 до: kane
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не искат, ами. Кой иска да си набие нещо, което е експериментално?!
2
 
4
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
За какво говори тоя, когато хората масово не искат да се ваксинират...
5
 
7
 
3
преди 1 месец
Този марксистки икономист забравя неудобният факт, че икономиката е "фалирала" и огромните дългове ще спънат всякакво възстановяване. Това комбинирано с мощен ръст на суровините ще доведе неизбежно до голяма инфлация и срив на икономиката много преди каквото и да било възстановяване... Икономиката е свършена дали ще има ваксини или не срив ще има и в двата случая - просто ако няма ваксини голяма част от хората ще разберат, че вече нямат работа към която да се върнат малко по-късно...
   1| 2