IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Н. Гърнев: Финансовите директори се превръщат в лицата на компаниите си

За публичните компании е много важно да публикуват прогнози за резултатите си, смята партньорът в Ърнст и Янг България

08:20 | 17.04.12 г.
Н. Гърнев: Финансовите директори се превръщат в лицата на компаниите си

Финансовите директори се превръщат в лицето на компаниите си, тъй като те комуникират резултатите и трябва да са подготвени. Такова мнение изрази Николай Гърнев, партньор в Ърнст и Янг България, по време на Клуб Investor.bg посветен на капиталовия пазар

Важно е да бъде комуникрано дали компанията има План Б, ако не се осъществят основните планове. Също така инвеститорите трябва да знаят как се управляват рисковете”, посочи той.

Мнението на Гърнев е, че публикуването на прогнози от публичните дружества е изключително важно.

„Одиторите като професия в България и Европа има върху какво да работим с цел повишаване на доверието към нас. Ние сме за това да се работи заедно с регулаторния орган Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори за подобряване на качеството на одит. Това не е само български проблем разбира се, и в Европа тече такава дискусия”, сподели Николай Гърнев, партньор в Ърнст и Янг България по време на Клуб Investor.bg посветен на капиталовия пазар.

„Темата за доверието е много присъща на нашия бизнес. В ЕС се подготвят промени в законодателството на одиторската професия. От друга страна ръководството на компаниите трябва да отделят повече внимание на дългосрочната репутация", посочи Гърнев.

Какво още казаха участниците в Клуб Investor.bg за публикуването на прогнози, проблемите с отчитането и връзката с инвеститорите, може да видите във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още