IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР: Ограниченията за влизане и излизане от областните градове остават

До момента са извършени проверки на декларациите на над 55 000 души, а малко над 3400 са с установено несъответствие

13:15 | 30.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В навечерието на новата порция почивни дни от МВР предупредиха, че ограниченията за влизане и излизане от областите градове остават в сила.

Проверките се извършват на над 200 КПП, припомни комисар Веселин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция” (ООП) – ГДНП, цитиран от Dnes.bg

До момента са извършени проверки на декларациите на над 55 000 души. Малко над 3400 са с установено несъответствие, като гражданите декларират, че отиват на работа, а в същото време нямат трудов договор, съобщи  комисар Младенов. Образувани са над 1300 досъдебни производства. Полицаите на КПП проверяват доколко е неотложно пътуването, допълни той.

Актовете за неносене на маски са над 2000 в София, откакто са станали задължителни. Само вчера актовете са били 150.

От МВР предупредиха, че ще има засилен контрол по пътищата и по-специално за засичане на пияни и дрогирани шофьори. Освен това ще има моторизирани полицейски групи, които ще следят специално мотористите. До този момент има 4 спрени мотора заради участие в гонки, като се е оказало, че някои от тях дори нямат нужните документи. От днес до 13 май полицията започва операция масирана проверка на мотористи, защото има ръст на инцидентите с тях.

От своя страна комисар Звезделин Колев, началник на отдел "Пътна полиция" – ГДНП, призна, че гражданите в настоящата обстановка са започнали масово да не спазват пътните правила, особено в по-малките квартали.

От МВР посочват, че е имало няколко случая на опити за насилие над полицаи. Последният е станал вчера следобед в началото на Борисовата градина, където е имало полицаи и доброволци. Мъж на около 50 години е напръскал със спрей един от служителите на  Столичната община. Той е бил задържан и сега е в ареста на Първо Районно управление и има образувано досъдебно производство.

Комисар Колев призова хората да се съобразяват с разпоредбите.

„Това не е игра на котка и мишка, не е коректно. Може и някои от колегите да проявяват по-агресивно поведение, но не е с лоша цел“, коментира той.

В същото време комисар Колев призна, че и униформените правят компромиси, когато става дума за деца, които отиват при баби и дядовци, защото родителите им работят, а детските градини и училищата са затворени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още