IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МС определи зам.-управителите за България в Групата на Световната банка и ЕБВР

Това са ръководителят на управление "Банков надзор" на БНБ Радослав Миленков и ръководителят на управление "Банково" на БНБ Нина Стоянова

13:15 | 26.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Правителството определи подуправителите на Българската народна банка (БНБ) за заместник-управители в няколко международни финансови организации, съобщават от правителствения пресцентър.

Ръководителят на управление „Банков надзор“ на БНБ Радослав Миленков е определен за заместник-управител за страната ни в организациите от Групата на Световната банка - Международната банка за възстановяване и развитие, Международната финансова корпорация, Агенцията за многостранно гарантиране на инвестициите и Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове. Ръководителят на управление „Банково“ на БНБ Нина Стоянова е определена за заместник-управител за България в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Това решение е свързано с настъпилите промени в състава на Управителния съвет на БНБ. Така се осигурява представителство на страната ни в изброените международни финансови институции, което да спомогне за разширяване и стабилизиране на международните контакти и защита на интересите на страната, допълват от пресцентъра на МС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още