IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МОСВ принудително спря работата на ТЕЦ „Бобов дол“

Установени са нарушения на основни задължения в областта на екологичното законодателство

18:14 | 10.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Екоминистерството наложи  принудителна  мярка за спиране на дейностите по съвместно изгаряне на биомаса и отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“. Тя ще важи до отстраняването на несъответствията с условията в комплексните разрешителни и нормативните изисквания, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

От там допълниха, че експерти от екоинспекциите в Перник, Враца, София и Стара Загора са извършили комплексна проверка на дейността на централата и са установили редица нарушения на основни изисквания в областта на екологичното законодателство. 

„Автоматичната система за преустановяване подаването на отпадъци при превишения на нормите за допустими емисии не отговаря на изискванията. Не е извършено основно охарактеризиране на определени отпадъци, образувани от дейността на дружеството. За останалите отпадъци не са съгласувани планове за тяхното пробовземане и изпитване“, уточняват от МОСВ.

Експертите са установили и  неправомерно отвеждане на отпадъчни газове в нормален режим на работа през комин, който следва да се използва единствено при преходни режими на работа на инсталацията или при авария на сероочистваща инсталация.  

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още