IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да бъде спасен летният сезон?

Цените са по-ниски в сравнение с други години и резервациите не се анулират, а се преместват във времето, посочи Светлана Атанасова от БАТА

12:52 | 29.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Невъзможно е летният сезон да бъде спасен, но дано все пак да има сезон, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА).

„Сектор туризъм се намира в периода на най-голямото си изпитание по целия свят, включително в България“, посочи тя.

По думите на Светлана Атанасова туристическите агенции почти не работят, като все още не се знае колко ще оцелеят до края на сезона и колко до края на годината. Тя изрази надежда все пак до края на годината всичко да е приключило.

„Това, което ние очаквахме за възстановяване в по-кратък период не зависи от нас, а от обстановката в Европа, у нас, от здравната ситуация“, посочи експертът.

Светлана Атанасова смята, че до момента няма нито една мярка, която да е насочена конкретно към туроператорите.

„Необходимо е субсидиране на фирмите, за да могат да преодолеят тази година“, съветва Атанасова.

Председателят на Българската асоциация на туристическите агенции коментира, че самата отмяна на полети е сигнал, че летният сезон ще е изключително труден, ако изобщо има сезон, тъй като неизвестните са твърде много.

Светлана Атанасова открои две тенденции, които се наблюдават в момента – цените са по-ниски в сравнение с други години и резервациите не се анулират, а се преместват във времето.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още