IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на икономиката ще помага на Walltopia

Теодор Седларски ще съдейства за решаване на проблемите между Ивайло Пенчев и „София Тех Парк“

16:02 | 13.03.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Walltopia</em></p>

Снимка: Walltopia

Диалогът с Walltopia ще бъде възстановен, като координираща роля ще има и Министерството на икономиката. Очакват се бързи действия по решаване на проблемите както от страна на „София Тех Парк“ АД, така и от „Национална компания индустриални зони“ ЕАД.

За това съобщиха от Министерството на икономиката след срещата на изпълнителния директор на Walltopia Ивайло Пенчев с министъра на икономиката Теодор Седларски и част от екипа му – заместник-министър Лъчезар Борисов и началника на кабинета Снежана Георгиева.

“На срещата бяха обсъдени всички проблеми, които среща инвеститорът в работата му с двете компании с държавно участие, ангажирани с насърчаването на инвестициите и иновациите, както и проблеми, които забавят инвестиционните процеси и са провокирани от местни администрации”, уточняват от ведомството.

От Министерството на икономиката обявиха, че “ще съдействат за срещи с частните компании, отговорни за част от довеждащата инфраструктура”.

“Диалогът с инвеститора ще се базира на основата на добрите партньорски отношения и ще е в рамките на нормативните възможности”, категорични са от министерството, ръководено от Теодор Седларски.

Investor.bg припомня, че в петък Ивайло Пенчев, съосновател и изпълнителен директор на Walltopia, излезе с открито писмо, в което остро критикува ръководството на "София Тех Парк", че е го е излъгало да строи именно там, а не на друго място в столицата. 

Ръководството на "София Тех Парк" не е възпрепятствало изграждането на сградата на Walltopia, напротив - компанията е считана за важен и стратегически за екосистемата на парка инвеститор, обявиха малко по-късно от парка

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 7 години
Ше помага, я! Че още едно писмо до медиите. с две кила кир около тоя клатикурник и един трамвай лемури ше има да пишат "Именувам се..." хихи... Щот, който е чел писмото на Пенчев, на финала се жали, че понесъл критика, щот опущил още два пъти по толкова интересни нещица около Тех-ния парк... А се не знае кой ше земе властта след месец и как ше погледне къмто там... хихи... А и с тая независима прокуратура... хахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още