IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милен Керемедчиев: Очаквам поне 30% спад в приходите от туризъм

Българските туристи и патриотизмът едва ли могат да спасят сектора, смята икономистът

16:58 | 20.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Българските туристи едва ли могат да променят статистиката за посещаемостта на туристите и да подпомогнат сериозно сектора, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

„Руските граждани са изключени от възможността да пътуват облекчено до България. Само на българите и на нашия патриотизъм едва ли може да се разчита, а споразумението с Гърция означава, че българите имат избор къде да почиват“, е мнението на икономиста.

Милен Керемедчиев смята, че животът вече няма да бъде същия, защото дори след облекчаване на мерките, страхът ще остане у хората.

Очаквам поне 30% спад в приходите от туризъм“, прогнозира икономистът.

Според бившия заместник-министър на външните работи България трябва да спаси туризма, но трябва да се запази и ниският брой на заразени граждани и малкото смъртни случаи в сравнение с други страни.

По-големият проблем е при самолетните превози и трябват мерки за възстановяване на този тип транспорт“, отбеляза Керемедчиев.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още