Менда Стоянова: Не може без лимити в бюджета на НЗОК

От следващата година няма да може да се прехвърлят средства от едно перо в друго, твърди председателят на бюджетната комисия в НС

Менда Стоянова: Не може без лимити в бюджета на НЗОК

Снимка: БТА

Още по темата
Кирил Ананиев: Времето на безвремието в българското здравеопазване приключи
27.11.2018
Здравният сектор ще мине през пълно пренареждане през 2019 г.
27.11.2018
Коментари
2
 
2
 
8
khao до: studioaa
преди 1 година
Няма профилна снимка
Осигуровката за безработни беше 8 лева, а сега като гледам е станала 20,40.
---
но това е изключително слаб аргумент! Като си безработен, да не би преди това да не си бил работен и да не си внасял осигуровки, дай пък да се разболявам само докато съм на работа!
А постоянно безработните ако не се лъжа не са осигурени !
3
 
0
 
7
khao до: studioaa
преди 1 година
Няма профилна снимка
къде видя да съм коментирал за лимити и подобни неща ... само наругах наглеца от коментар номер 1... не съм в системата им и незнам в детайли какви са им проблемите, единственото което мога да кажа по темата е че наистина системата е неефективна и корумпирана и е време да се разбие монопола на НЗОК и толкоз.
5
 
5
 
6
studioaa до: caller
преди 1 година
Осигуровката за безработни беше 8 лева, а сега като гледам е станала 20,40. Как може с такава смешна сума някой да има същите здравносигурителни права като теб, който плащаш 120 лв на месец? Макар, че за скъпо лечение ти през целия живот няма да може внесеш достатъчно, че да ти е безплатно.
2
 
8
 
5
caller до: studioaa
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ти сериозно ли? 8 лева осигуровка? Ти да не живееш в гербавите реалии?
Здравната осигуровка у нас е 8%, аз например всеки месец плащам вкл. със сумата от работодателя ми за мен, около 120лв. Което е около 1440лв. на година. И хич не са 8 лв. Но когато се разболея и наистина ми се наложи да потърся лекар, стой и гледай как се виси по опашки, как сега не можело, как утре можело и т.н. А на мен на лекар ми се налага да отида веднъж на 2-3г. ...
7
 
4
 
4
studioaa до: khao
преди 1 година
По целия свят има лимити за парите, които могат да похарчат за лечението на даден човек. Абсурдно е да си мислиш, че с 8 лева осигуровка някой ще харчи стотици хиляди и милиони левове, за да те лекува и да осигурява най-добрите условия и изобщо да те държи жив. Скъпото лечение никъде не е без пари по тази планета без значение от покупателна способност. Най-важният приоритет на кабинета трябваше да е да се отреже до кокал лечението на неосигурените(римляните от гетата), за да има повече пари за нормалните данъкоплатци и държавните служители да започнат да си плащат и да отпадне освобождаването им от здравни осигуровки.
4
 
6
 
3
khao до: s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
за да може хората да планират посещенията си по болници и лечебни заведения
---
за тая година сме планували да умреш от рак !!! кога ще ви е удобно ? .. с тия писания даже това ти е малко !
5
 
7
 
2
mnz
преди 1 година
Няма профилна снимка
С или без лимити, няма да има голяма разлика. Най-много да му се наложи на човек да пътува за столицата, ако не е от тук и за да се лекува.
Иначе, по-важния въпрос е, че вече имаме покупателна способност на ниво 50% от тази във водещите европейски държави, като Германия например. Което е отлично постижение и дано скоро още да скъсим разликата.
9
 
5
 
1
s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Добри думи на г-жа Стоянова, няма как да няма лимити, защото бюджета е ограничен. Добре е лимитите да се спуснат още в началото на годината, за да може хората да планират посещенията си по болници и лечебни заведения. Някой ден като свършим с прехода и реформите, тогава може и да няма лимити, но засега те са крайно наложителни, поне за лечебните заведения в провинцията. Единствено за столицата и нейните лечебни заведения може да се помисли да няма лимити, защото все пак в столицата не трябва да се прилагат подобни мерки и да се затягат колани.