IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукарски ще провери защо се бави газовата връзка със Сърбия

5 млн. евро вече са похарчени от българска страна за проучвания на трасето и археологически разкопки

16:52 | 10.12.14 г.
Лукарски ще провери защо се бави газовата връзка със Сърбия

Икономическият министър Божидар Лукарски ще посети Сърбия, за да провери защо се бави процесът по реализацията на газовата връзка между България и Сърбия.

Проектът има европейско финансиране и по оперативните програми по него за България са предвидени 50 млн. евро, припомни икономическият министър по време на блиц контрола в Комисията по икономическа политика и туризъм към Народното събрание.

5 млн. евро вече са похарчени от българска страна за проучвания на трасето и археологически разкопки. Останалите средства са прехвърлени към новия програмен период.

Припомняме, че средства за връзката бяха предвидени по ОП "Конкурентоспособност", но правителството на Пламен Орешарски реши да замрази работата по проекта и насочи средствата по други дейности.

Според Лукарски забавянето на работата по връзката в Сърбия се бави заради липсата на хармонизация на сръбското енергийно законодателство с европейското.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още