IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗП санкционира онлайн магазин за ел. уреди заради нелоялна търговия

Електронният магазин е продавал LCD телевизори, заблуждавайки, че притежават вградени DVB-T тунери за приемане на цифров сигнал

11:14 | 01.02.13 г.
КЗП санкционира онлайн магазин за ел. уреди заради нелоялна търговия

Магазин за онлайн търговия, който предлага електроуреди - главно черна и бяла техника, ще бъде санкциониран от Комисията за защита на потребителите (КЗП) с 10 хил. лв. заради нелоялна търговска практика, съобщиха от ведомството.

Комисията е установила, че електронният магазин е продавал серия LCD телевизори, за които е подвеждал клиентите си, че притежават вградени DVB-T дигитални тунери, за приемане на цифров наземен сигнал. КЗП е била потърсена от недоволен потребител, подал жалба след закупуването на телевизор от серията.

От ведомството обясняват, че в спецификацията на телевизора изрично е посочено, че той притежава визирания дигитален тунер, който на практика служи за свободно приемане на цифрова ефирна телевизия без допълнителни специални антени. Същевременно потребителят е приложил към жалбата си заключението на оторизиран сервиз, че на закупения от него приемник такъв липсва.

Инспекторите от комисията са установили, че сайтът е администриран от дружеството Dante International S.A. със седалище в Букурещ, Румъния. На търговеца е забранено да прилага в бъдеще нелоялната търговска практика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още