IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК обвини в нелоялна конкуренция три фирми за реклама

Зам.-министър на МРРБ подал сигнала за дружествата „Фейс консулт“, „Кабле системс“ и „Кристи 91“, участвали в обществена поръчка в Община Пещера

17:13 | 27.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Антимонополната комисия е разпоредила проверка на дружествата „Фейс консулт“ ЕООД, „Кабле системс“ ЕООД и „Кристи 91“ ЕООД, участници в обществена поръчка, след сигнал от Министерството на регионалното развитие и благоустройството с твърдение за евентуално извършено нарушение по Закона за защита на конкуренцията.

Производството в Комисията за защита на конкуренцията е за съмнение за извършени нарушения по ЗЗК, което се изразява в забранено споразумение и/или съгласувана практика, имащо за цел предотвратяване, ограничаване и нарушаване на конкуренцията на пазара по предоставяне на услуги по печатна и външна реклама, връзки с обществеността и публичност, чрез манипулиране на процедура за възлагане на обществена поръчка.

Предмет на обществената поръчка са: „Услуги по публичност и визуализация с девет обособени позиции“ по Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020 г. (ОПРР), открита с обява през декември 2016 г. на кмета на Община Пещера.

Въз основа на всички установени факти и обстоятелства Комисията счита, че трите фирми участват в картел, чиято цел е да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара по предоставяне на услуги по печатна и външна реклама, връзки с обществеността и публичност, като манипулира процедурата за възлагане на обществена поръчка.

В срок от 30 дни трите фирми имат право да представят писмени възражения по предявените твърдения, като срокът започва да тече от деня на получаване на определението, посочват на сайта си от КЗК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още