IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде е изгодно да се инвестира в условията на пандемия?

В тази ситуация добри възможности за инвестиции дават танкерните фирми, твърди индивидуалният инвеститор Огнян Николов

15:59 | 27.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

„Волатилността е вследствие на напрежението, което има на пазарите. Предвид замръзването на икономиката няма как да не се свие БВП. Търсенето на петрол в света се е свило с 30% до 70 млрд. барела на ден. Това означава, че икономиката се е свила с 30%“, заяви индивидуалният инвеститор Огнян Николов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му в тази ситуация добри възможности за инвестиции дават танкерните фирми. Той обясни, че проучва кои имат най-много танкери и добра дивидентна политика. „Моята стратегия – купувам акции, които никой не желае“, споделя индивидуалният инвеститор. 

Той посочи също, че предпочита да инвестира в производствената част на икономиката.

„Инвеститорите, които не са си написали домашното и не се проверили по-рано ситуацията със запасите при петрола, дръпнаха късата клечка и реализираха най-големи загуби“, твърди Николов. Според него покачването на щатския пазар няма никакъв фундамент.

„Да, някои фирми успяват да изтеглят индексите нагоре, но трябва да се интересуваме от това как е икономиката като цяло, а не от отделни компании“, обяснява той. Индивидуалният инвеститор каза още, че индексите не отразяват реалната ситуация в САЩ. По неговите думи добре в момента се представят и някои селскостопански и фармацевтични компании.

Той допълни, че следи пазара в Тунис, но се е освободил от въглищните фирми.

„Моят стил на инвестиране се доближава най-много до този на Джим Роджърс“, каза Огнян Николов.

Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Разговорът в студиото и текстът не сa препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още