Купуват ли българските потребители по-висококачествени напитки на по-висока цена

Алкохолният бизнес отбелязва ръст от 5% в литри и 10% в левове, посочи Ралица Скорчева, управител на „Максиъм България“

Купуват ли българските потребители по-висококачествени напитки на по-висока цена

Снимка: Pixabay

Още по темата
Жил Богар, Perno Ricard Group: Иновациите ще движат алкохолния пазар
09.10.2019
Палестинският арак, който замайва главите
23.07.2019
Светът консумира все повече алкохол
08.05.2019
Коментари
0
 
1
 
4
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Купуват по-лоши напитки на по-високи цени. Бира не се прави от царевица, но днес никой не чете етикета а гледа рекламата си казва "ей тудено от планината"...

Добра промишлена ракия и вино до момента не съм пил (а съм пробвал бая). Вино пак от някои малки избички може човек да намери което да "става", но пак е 2+ цедка (първата е за шефа и неговите приятели). Колкото до ракията явно лакомията е прекалено голяма т.к. при старият и утвърден метод може да се получи (с допълнителни занимавки и респ. разходи) добра ракия и в промишлени количества. Допълнителни проблеми създават и от ЕС с регулации и други глупости. Щом сме оцелели 1300 години пиейки здраво ракия ще оцелеем и сега. Всеки да си преценява обаче от кой производител да пазарува :).
2
 
3
 
3
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Купуват по-скъпи ***. Като се почне от бирата и стигнем до "елитните" алкохоли. Това е световна тенденция, за съжаление. Ние нямаме големи традиции и затова пием на корем "качествените" бълвочи тип "Ханекен", ама чехите не знам как се понасят, че продадоха всичките си известни марки. Да не почвам за модерните "крафт" бири, които стават за пиене единствено от хота, които не обичат бира. Едно време смешниците лочеха "Корона", сега минаха на "занаятчийски" бири. Нека има. Трагедията е, че нормалният човек, с неизгорени вкусови рецептори, има все по-малко избор.
4
 
8
 
2
преди 8 месеца
Акцизният бандерол е гаранция за качество ... пийте само здравословния алкохол с бандерола ! : )))
13
 
17
 
1
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
С какво "висококачествените" напитки са по-добри от традиционната българска ракия? Една ароматна нашенска сливова ми е много по-драга от всякакви шотландски и ирландски бълвочи.